Team

Bestuur

Voorzitter: Wieteke van der Molen

Opera vormde de muzikale achtergrond van menig avondje stevig Oudnoors lezen tijdens mijn studententijd. Omringd door godgeleerde werken en uitpuilende boekenkasten placht drs. Leo Tepper, zelfbenoemd heldentenor, achterover te leunen en mee te neuriën, terwijl ik mijn vertaling van de Hávamál beargumenteerde. Geluk. Zoiets laat je nooit meer los. Diepe groeven.
Leven en werk voerden mij echter in het religieuze, niet het culturele.

De Faam zag en hoorde ik haast per ongeluk, in de kerk in Sleat. Het raakte me diep. Het vuur, de sprankel, het enorme plezier van Elizabeth, niet alleen als ze speelt en zingt, maar ook in de visie voor de hele OperY… dat je weet wat je wilt doen, ten diepste, omdat het letterlijk je ziel doet zingen, en dat je dan zo’n overtuigende, originele mogelijkheid creëert om het ook echt te doen. Dat je iets zo groots tegelijkertijd zo klein weet te houden. Begeesterend. Een voorbeeld.

Secretaris: vacature

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid, bij voorkeur voor de functie van secretaris.

Wil jij deel uitmaken van het bestuur van Stichting OperY en meewerken aan prachtige, unieke opera- en muziektheaterproducties in Fryslân?
Neem dan contact op met onze artistiek leider, Elizabeth Kooy.
info@opery.nl

Bestuurslid: Joram Pool

Al tijdens mijn studententijd – ik ben opgeleid als godsdienstwetenschapper – was ik betrokken bij verschillende culturele organisaties. Dus toen Elizabeth vroeg om samen dit avontuur aan te gaan, heb ik daar volmondig ‘ja’ op gezegd. Want een avontuur, dat is het opzetten van een hele nieuwe organisatie natuurlijk. Ik ben ontzettend trots en blij met het team dat we bij elkaar hebben weten te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er iets moois van gaan maken.


Artistiek leider: Elizabeth Kooy

Na de bachelor en master Godsdienstwetenschap studeerde ik klassieke zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds 2014 ben ik freelance zangeres, zangdocent en researcher. Als solist was ik al te horen met verschillende oratoria en liedprogramma’s. Maar nog liever combineer ik zingen met theater. Ik was onder andere te zien als Roos in de opera de IJsvorstin van Tryater (Leeuwarden, 2014), op het Grachtenfestival met de Zeeheldenvariaties (Amsterdam, 2015) en als Spinvrouw in Kus van de Spinvrouw (Leeuwarden, 2016 en 2021). Ik heb mooie plannen voor klassieke-muziektheater en mag als artistiek leider deze plannen uitwerken met dit geweldige bestuur.